// Home
// Bestuur
// Commissies
// Wie is TNS Erkin?
// Eregalerij
// TNS Erkin in de media
// Activiteiten
// Fotoalbum
// Lidmaatschap
// Mededelingen
// Sponsoring
// Contact
// Links
// Gastenboek

Wie is TNS Erkin?


Turks Nederlandse Studentenassociatie Erkin komt voort uit een groep studenten onder leiding van Armand Sağ die vanaf eind 2005 op regelmatige basis bij elkaar komt met als doel het bezoeken van conferenties, lezingen en debatten. Dit groeide uit van een vriendenkring van rond de vier personen tot een aanzienlijk aantal actieve leden van ruim vijftig. Door deze snelle en explosieve groei werden de studenten genoodzaakt zich beter te organiseren, waarna men besloot via een informele organisatie uiteindelijk zich te presenteren als een professionele vereniging van en voor  Turks Nederlandse studenten. Met deze professionelere aanpak zijn we ook nog eens een serieuzere gesprekspartner geworden voor het bedrijfsleven, die sowieso op zoek zijn naar actieve hoogopgeleide allochtonen voor managerfuncties in binnen- en buitenland.

Het regelmatig bezoeken van culturele en sociaal-maatschappelijk georiŽnteerde activiteiten heeft een aantal voordelen met zich meegebracht. Meerdere leden van onze werkgroep voelden zich steeds in verdere mate geprikkeld om een politieke carriŤre te ambiŽren. Op dit moment zijn, inclusief het bestuur, ruim 80% van de leden lid van politieke partijen waaronder gerenommeerde partijen als de Partij Van De Arbeid, VVD maar ook de kleinere partijen zoals SP en Groenlinks.

De deelname aan culturele en sociaal-maatschappelijk georiënteerde activiteiten georganiseerd door derden, werd eind 2006 uitgebreid met het organiseren van eigen activiteiten voor studenten. Om deze lijn door te kunnen trekken en steeds beter te kunnen functioneren in het organiseren van culturele en sociaal-maatschappelijk georiënteerde activiteiten voor studenten, hebben we gemerkt dat we als onofficiële vereniging te veel problemen ondervonden.

Aan de hand van deze ontwikkelingen, besloten we begin 2007 een officiële vereniging te worden. Na enkele voorbereidingen was het op 9 september 2007 dan zo ver; T.N.S. Erkin werd officieel!

Namens Turks Nederlands Studentenassociatie Erkin,

Armand Sağ
Oprichtend voorzitter T.N.S. Erkin


© 2008 TNS Erkin


Copyright ElaDesign (disclaimer)